Fjelløyenstikker

Aeshna caerulea. Øyenstikkerne er varmekjære insekter. For at de skal kunne fly i lengre tid, må kroppstemperaturen være høyere enn i omgivelsene. For å kunne oppnå det, må de sole seg! Det gjør de ved å sette seg på steiner og andre underlag som varmes opp av solen. Vi kan også ofte se dem på telefonstolper og planker som er lagt ut over våte stier, som på stien mellom Varden-feltet og Kongevegen. Flere av bildene i galleriet er tatt her. Når øyenstikkerne har fått opp kroppsvarmen, er de fantastiske flygere. De kan sammenlignes med et kamphelikopter eller et jagerfly. De er utrolig raske, og har også evne til raske og brå bevegelser i lufta. De kan også stå helt stille i lufta, akkurat som et helikopter. Øyenstikkerne er utrolig fascinerende. Navnet har de trolig fått av de utstikkende øynene.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *